Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Във Ферари са фаворити за Китай

Тото Волф: Във Ферари са фаворити за Китай

2393
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че в екипа на Ферари са фаворити и за предстоящата Гран при на Китай. Причината за това е предимството, което имаха в Скудерията на правите в миналия кръг в Бахрейн. А на трасето в Шанхай има много дълга обратна права и сравнително дълга старт-финална такава.

„Ако във Ферари успеят да задържат това ниво на мощност и на пистата в Шанхай, те определено са фаворити. Защото спечеленото време за обиколка може да бъде още по-голямо спрямо Бахрейн, обясни Волф. – Тук не говорим за по-малко съпротивление, а за чиста мощност.

Съпротивлението може да доведе до разлика от 0.1 сек. Видяхме различни нива на мощност при различните коли. И сега трябва да анализираме това и да разберем какво се случва. Защото мощността, която показаха от Ферари, беше недостижима за останалите. Мисля, че в квалификацията те печелеха по 0.5 сек на обиколка.“

Според Волф също така от Мерцедес няма как да наваксат това изоставане за 1 или 2 състезания заради ограниченията при задвижващите системи. И през тази година всеки пилот има право да използва само 3 мотора за целия сезон от 21 състезания. При използване на повече от 3 агрегата, ще следват наказания за пилотите в стартовата решетка.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.