Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това вече не е спортът, в който се влюбих, твърди Фетел

Това вече не е спортът, в който се влюбих, твърди Фетел

2811
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че Формула 1 вече не представлява онзи спорт, в който той се е влюбил като малък. Повод за това стана наказанието му в Гран при на Канада от 5 секунди. Заради него той загуби победата и тя отиде при лидера в шампионата Люис Хамилтън.

Причината за санкцията беше опасното му според стюардите връщане на пистата след излизане в тревата и блокиране на неговия съперник. Германецът не бе съгласен със санкцията, като обясни, че не е имало къде да отиде след минаването през зоната за сигурност. Той беше много ядосан след финала и едва се качи на подиума.

„Това вече не е спортът, в който се влюбих, заяви Фетел след състезанието. – Случилото се не помага на F1. Всички звучим като адвокати, защото използваме този официален начин на изразяване. Трябва да имаме възможността да казваме това, което мислим. А не можем.

Аз обичам състезанията. Но чистите такива. Обичам да поглеждам назад и да се връщам към старите времена със старите коли и старите пилоти. Истинска чест е да се срещнеш и говориш с тях. Те са герои. Иска ми се да можех да се състезавам по тяхно време, а не днес.“

Според Фетел проблемът с наказанията не е само в конкретното състезание в Канада. А него го има от доста време. И той е в това, че за идентични инциденти на пистата се вземат различни решения.

Според него в ситуацията той не е спечелим предимство спрямо Хамилтън, а е предотвратил инцидент, опазвайки се от удар в стената.