Начало Други Тойота начело след 6-ия час на Льо Ман, проблеми за Порше №2

Тойота начело след 6-ия час на Льо Ман, проблеми за Порше №2

38
0

Екипажът на Тойота с номер 7 води след 6-ия час на 24-те часа на Льо Ман. Зад волана на прототипа седна Камуи Кобаяши, който замени Майк Конуей. Авансът на екипа, за който кара още Стефан Саразен е половин минута пред екипажа на Порше с номер 1 – Ник Танди, Андре Лотерер и Нийл Джани.

На трето място е друг от екипажите на японския тим – №8, за който пилотират Антъни Дейвидсън, Казуки Накаджима и Себастиан Буеми. Зад волана в момента за екипа е Дейвидсън, като Кобаяши успя да натрупа преднина пред екипа на Пежо и него след серия от силни обиколки, след като смени Конуей.

В същото време много проблеми сполетяха Порше с номер 2 с Тимо Бернхард/Брендън Хартли/Ърл Бамбър. Колата, управлявана от Бамбер, спря в бокса след 3 часа и половина, след като загуби задвижването на предния мост. Там тя предстоя повече от 30 минути и вече изостава на 19 обиколки от водачите.

Така на 4-о място излезе третата Тойота с Никола Лапиер/Хосе Мария Лопес и Юджи Конимото, която изостава на 1 обиколка. На 5-о място в общото класиране и на първо в клас LMP2 е екипът на Rebellion Racing с Oreca 07, където зад волана досега бяха Бруно Сена и Нелсон Пике-младши. Те са на 5 обиколки от лидерите.