Начало Автомобили Toyota остава автомобилен производител номер едно

Toyota остава автомобилен производител номер едно

31
0

Toyota продължава да се доказва като автомобилен производител номер едно в света.

Напоследък определено японският концерн се представя доста убедително, като за втората четвърт на годината Toyota отбелязва ръст с 2 % спрямо същия период на миналата година. И тук трябва да се отбележи, че като цяло световният автомобилен пазар бележи спад.

За второто тримесечие на 2008 година 2.406 милиона автомобила са достигнали до своите собственици, което означава, че с оглед на тенденциите на пазара компанията може да гони 10 милиона за цялата година. Така на базата на тези числа Toyota стои твърдо на първо място по продажби, като води пред GM с 260 000 автомобила за първата половина на годината.

Същевременно наскоро бе направено подробно изследване, проведено от базираната в Ню Йорк специализирана консултантска фирма Reputation Institute. То разгледа близо 1000 различни бранда, като оцени гледната точка на участващите хора в проучването по отношение на доверие, уважение, харесване и „добро усещане”, на базата на което е получен крайният резултат. Според това проучване Toyota единствена e събрала актив по-висок от 80 процента,благодарение на което се нарежда пред всички производители. Освен това японският производител завършва на първо място в още пет от седем категории, благодарение на което заслужено получава титлата Най-уважавана компания в света.