Начало Автомобилни новини Toyota с три специални дизайнерски студии

Toyota с три специални дизайнерски студии

115
0
Toyota RAV4 Premium

Три специални дизайнерски студии показа Toyota по време на световното автомобилно изложение в Женева, базирани на Auris Touring Sports и RAV4. Всяка от тях подчертава различни аспекти от характера, стила и възможностите на автомобилите. Auris Touring Sports Black е създаден, за да покаже как може автомобил от неговия клас да предложи освен функционалност и невероятен външен вид. RAV4 Premium и RAV4 Adventure пък подчертават съответно високото качество и изключителното поведение извън пътя.

Auris Touring Sports Black има за цел да демонстрира, че този модел може да е не само ефективен, но и визуално много привлекателен. Цветът на екстериора е новият Night Sky – черен металик. Той е в контраст с 19-цоловите червени джанти плюс други червени елементи, подчертаващи дълбочината на черното, което се пренася и в интериора – черна кожа, червени двойни шевове на волана, панелите на вратите, таблото, спортните седалки, лоста за смяна на скоростите и ръчната спирачките. Червеното е основният цвят, в който светят данните по различните устройства.

RAV4 Premium е разработен, за да придаде на най-новия RAV4 допълнителна изисканост. Броните и други елементи са боядисани в Deep Bronze, за да увеличат хармонията на цялостния дизайн. Екстериорът е с леки, много внимателни промени, подчертаващи характера на модела. Интериорът е дело в голяма степен на дизайнерския отдел на Toyota Kansei. В него определени детайли са създадени така, че да демонстрират както силата, така и премиум качеството на автомобила. Сива и черна кожа са използвани за инструменталния панел и вратите.

При RAV4 Adventure основната идея е да се акцентира върху офроуд възможностите на автомобила. Атлетичността на третото поколение RAV4 е подчертана от тъмночервена боя, а „мускулестото“ излъчване – от вече 20-цолови джанти. Броните са с нов дизайн и матово покритие. Стъклата на прозорците са затъмнени.