Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Този път ситуацията с изостаналия болид бе в моя полза, коментира Хамилтън

Този път ситуацията с изостаналия болид бе в моя полза, коментира Хамилтън

65
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спомена преди уикенда в Тексас, че досега не е печелил състезание, което се провежда на ново трасе. Той поправи този пропуск в кариерата си с много силно каране на чисто новата Съркюит ъф ди Америкас – победи в първата Гран при на САЩ в Остин.

Толкова съм щастлив – радваше се англичанинът още на подиума. – Феновете бяха фантастични, благодаря ви. Такова топло посрещане и едно от най-добрите – ако не и най-доброто състезание – за годината за мен и целия тим. Отдавна не бяхме печелили победа. Толкова се гордея с екипа и съм благодарен за оказаната ми подкрепа.

Пилотът на Макларън изпревари Себастиан Фетел (Ред Бул) в 42-ия тур на надпреварата и макар да не успя да се откъсне напред, поддържаше разлика спрямо немския пилот.

Задминаването на Фетел не бе лесно. Всъщност бе доста сложно. Най-накрая го доближих достатъчно, като изглежда бях най-близо в първи сектор. Тогава изостаналите коли изиграха ролята си. Колко пъти ми се е случвало нещо подобно (като при Себастиан)? Но този път ситуацията бе в моя полза и знаех точната обиколка за изпреварването. Тръгнах към вътрешната страна, той се защити. Затова минах отвън, Фетел малко затвори пространството, но се измъкнах – разясни още англичанинът.