Начало Рали „Траянови врата” 2009 открива българския рали шампионат този уикенд

„Траянови врата” 2009 открива българския рали шампионат този уикенд

33
0

С шестото издание на надпреварата Траянови врата този уикенд ще бъде открит сезон ’09 от българския рали шампионат. Състезанието ще се проведе на 25 и 26 април като подобно на изминалите години специалните етапи са в близост до гр. Костенец.

Заявки за участие в рали Траянови врата 2009 са подали 28 български екипажа. Веднага след официалното откриване на състезанието, което ще бъде в събота (25 април) от 16 ч и 30 мин. в гр. Костенец, те ще стартират в първата скоростна отсечка Магистрала 1. Всъщност, за деня са предвидени общо четири етапа като новото тази година е, че последните два от тях ще се карат след залез слънце. През втория ден на ралито са планирани още четири скоростни отсечки.

По време на двата състезателни дни (25 и 26 април) участниците ще трябва да изминат общо 333,76 км – специални етапи плюс преходите между тях. Самата надпревара е валидна както за българския рали шампионат, така и за Източноевропейската купа.

Не на последно място, организаторите увериха, че въведените от тях мерки за сигурност, са изцяло според предписанията на ФИА. И все пак, за да премине ралито безпроблемно за всички, апелът им към зрителите е да бъдат изключително внимателни и да се съобразяват с изискванията за безопасност по време на рали.