Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да оправя стартовете си, призна Уебър

Трябва да оправя стартовете си, призна Уебър

50
0
Марк Уебър

Марк Уебър отново изкара далеч по-труден следобед в сравнение със съотборника си в Ред Бул Себастиан Фетел, който изчезна на хоризонта след старта на Гран при на Сингапур и дори сейфти карът не го притесни особено, въпреки че елиминира аванса му.

За разлика от доближилия се максимално до втора титла във Формула 1 германец Марк не тръгна никак добре за пореден път при изгасването на семафорите. Той се оказа зад Дженсън Бътън (Макларън) и Фернандо Алонсо (Ферари) и след финала сам призна, че трябва да положи повече усилия в този аспект от карането си.

За съжаление още веднъж трябваше да си пробивам път в колоната, а това ми се случва твърде често този сезон. Не стартирам така, както ставаше миналата година. Трябва да работя по това – да прегледам и анализирам всичко, за да постигна подобрение. Необходимо е да положа по-сериозни усилия, тъй като е наистина разочароващо, а и доста рисковано всеки път да си връщаш позиции, особено като не ти работи DRS-а – коментира австралиецът.

Уебър предположи, че изоставането му в началото го е лишило от шанс да се бори с Бътън в края на надпреварата. Точно тогава англичанинът летеше с последния си комплект суперсофт, но Марк смяташе, че е имало вариант да е по-близо до него и да води битка за второто място.

Иначе Себ напълно заслужи победата. А ако тук се качиш на подиума, положението не е прекалено лошо. Всички свършиха великолепна работа и искам да благодаря на всички, защото издръжливостта ни бе 100% – каза още той.