Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен пред Норис и Пиастри в третата тренировка на Сузука

Верстапен пред Норис и Пиастри в третата тренировка на Сузука

1540
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка на пистата Сузука. Пилотът на Ред Бул Рейсинг записа обиколка за 1:30.267 мин. Втори и трети се класираха Ландо Норис и Оскар Пиастри от Макларън.

Чудесни условия посрещнаха пилотите и отборите в началото на последната тренировка на Сузука. Температурата на въздуха бе 29 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 43. Горещата настилка ще окаже влияние върху износването на гумите. Атмосферата по трибуните отново бе невероятна.

Почти всички състезатели излязоха на трасето след началото на третата тренировъчна сесия на пистата Сузука. Льоклер и Сайнц зададоха темпото с меките гуми на Пирели. В същото време Алфа Таури обяви, че запазва Даниел Рикиардо и Юки Цунода за 2024 г. Лоусън на свой ред остава резервен състезател на Ред Бул

Норис поведе след изминаването на първите 15 мин. от последната тренировка на Сузука. Пилотът на Макларън бе изместен от Верстапен. Нидерландецът записа време за 1:30.960 мин. с гуми софт. Албон пък се оплака от проблеми със спирачките.

Верстапен остана начело след преполовяването на FP3 на Сузука. Зад него бяха Норис, Льоклер, Хамилтън, Ръсел, Перес, Пиастри, Сайнц, Магнусен и Албон. Всички те записаха времената си с най-меките смеси на Пирели.

Пилотите сложиха нови меки гуми и започнаха правенето на квалификационни симулации. Пиастри поведе след като записа време за 1:30.555 мин. Норис подобри времето на своя съотборник с 48 хилядни и поведе. Алонсо, Жу и Ботас също подобриха постиженията си.

В последните минути Верстапен записа време за 1:30.507 мин. и поведе. Двукратният световен шампион бе недоволен от поведението на една от колите на Алфа Таури. Льоклер и Сайнц дадоха четвърто и пето време, преди да бъдат изпревари от Перес.

Верстапен в крайна сметка остана начело и в края на последната свободна тренировка на Сузука. Нидерландецът е фаворит за спечелването на квалификацията по-късно днес. Веднага зад него бяха Норис и Пиастри. Перес даде четвърто време, следван от Льоклер и Сайнц. Топ 10 допълниха Хамилтън, Ръсел, Алонсо и Жу.