Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Трябва да оптимизираме представянето си

Верстапен: Трябва да оптимизираме представянето си

1125
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се намираше в страхотна форма по време на първия ден от рейс уикенда на Сузука. Пилотът на Ред Бул завърши на първа позиция и в двете тренировъчни сесии на уникалното японско трасе. Верстапен каза, че „трябва да оптимизира представянето си“ в остатъка от уикенда. Нидерландецът също така очаква износването на гумите да направи неделната надпревара малко по-трудна.

Верстапен финишира на пета позиция в Сингапур. Двукратният световен шампион изпитваше неочаквани затруднения на уличното трасе в Марина Бей и не успя дори да се качи на подиума. По този начин бе прекъсната неговата победа серия, започна от Маями и продължила до Италия.

Верстапен пристигна в Япония със сериозни очаквания. Състезателят на Ред Бул си постави за цел победата в неделната Гран при. Според него, пистата в Сузука ще пасне идеално на характеристиките на неговия RB19

Думите на Макс напълно се потвърдиха през днешния ден. Нидерландецът оглави класирането и в двете свободни тренировки за Гран при на Япония. Верстапен показа отлично темпо както в къси, така и в дълги серии с обиколки и е фаворит за спечелването на квалификацията и състезанието.

„Чувствах се много добре. Още от първата обиколка колата беше забавна за каране“, сподели Верстапен. „Още в самото начало от автомобилът беше забавен за каране. Освен това изглежда, че имахме силно представяне както в една обиколка, така и в дълга серия“, добави състезателят на Ред Бул.

Верстапен е категоричен, че сериозното износване на гумите ще окаже своето влияние в неделя.

„Износването на гумите е доста високо на тази писта. Това ме кара да очаквам едно трудно състезание. Но досега уикендът върви много добре за нас“, продължи Верстапен. „Разликите зад мен са доста малки. Ферари и Макларън са много близо един до друг, но ние ще се съсредоточим върху себе си. Трябва да оптимизираме представянето си. Ако успеем, тогава можем да се борим за полпозишън и победа в състезанието“, завърши Макс Верстапен.

Днешният ден не бе толкова силен за Серхио Перес. Пилотът на Ред Бул остана 11-ти в FP1 и 9-ти във втората тренировка на Сузука. Перес все пак бе доволен от представянето си в сесиите.

„Беше много интересно. Мисля, че сутринта балансът не беше толкова добър от наша страна“, каза Перес.

„Имаме много добро разбиране за посоката, в която трябва да поемем. Със сигурност нещата изглеждат много по-добре, отколкото миналия уикенд, което е положително. Очаквам с нетърпение да се класирам добре, защото деградацията изглежда доста висока на тази писта, особено при високите температури, които очакваме. Вярвам, че ще бъдем силни [в квалификацията] и в неделя“, добави съотборникът на Верстапен.