Начало Избрани Верстапен с най-добро време в третата тренировка в Япония

Верстапен с най-добро време в третата тренировка в Япония

1777
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен финишира на първа позиция в третата свободна тренировка за Гран при на Япония. Пилотът на Ред Бул записа най-добрата обиколка за 1:30.671 мин. Втори и трети се класираха състезателите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер.

Атмосферните условия бяха по-приятни в сравнение с вчерашния ден. Температурата на въздуха бе 22 градуса, а тази на асфалта- 30. Пистата бе напълно суха и подходяща за каране, за разлика от първата и втората тренировка.

По-голямата част от състезателите веднага напуснаха гаражите на своите екипи още след изгасването на червените светофари.

Ръсел записа първата най-бърза обиколка за минута и 37 секунди, преди да бъде изместен от Сайнц и Норис. Латифи допусна грешка на последния шикан, подобна на тази от вчера.

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес оглавиха класирането след първите опити на състезателите. Световният шампион записа обиколка за 1:32.050. с гуми софт. С меки гуми бяха още Перес, Норис, Рикиардо, Сайнц, Льоклер, Строл и Фетел, докато Алонсо бе с хард.

При преполовяването на последната тренировка в Япония Верстапен водеше пред Ръсел, Перес, Хамилтън, Ботас, Норис, Рикиардо, Цунода, Гасли и Албон. Състезателите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер се намираха извън топ 10.

С напредване на сесията в Япония Сайнц и Льоклер сложиха меки гуми и оглавиха класирането. Двамата пилоти на Ферари ще направят всичко възможно, за да не позволят на Верстапен да защити титлата си още в неделя. Латифи отново излезе извън очертанията на пистата. Верстапен записа второ време с медиум и застана между машините на Ферари.

До края на последната свободна тренировка пилотите започнаха да правят квалификационни симулации. Сайнц подобри отново времето си, преди да бъде изместен от Верстапен. Пилотът на Ред Бул показа отлична скорост на сухата писта Сузука. Ръсел пък бе забавен от Фетел на последния шикан преди старт-финалната права.

В крайна сметка Верстапен даде най-добро време в третата свободна тренировка за Гран при на Япония пред Сайнц и Льоклер. Четвърти и пети завършиха Алонсо и Перес. Място в челната десетка намериха още Ръсел, Хамилтън, Норис, Окон и Строл.