Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трети сегмент на квалификацията е целта на Барикело

Трети сегмент на квалификацията е целта на Барикело

53
0

Проби на нови аеродинамични компоненти, настройки и тренировки на стартове бе програмата на Уилямс за първата свободна сесия за Гран при на Испания. През вторите 90 минути на пистата Каталуния екипът продължи да се занимава с реглажите и прави сравнения на двата типа гуми.

– Изпитахме някои нови аерокомпоненти на болида на Рубенс [Барикело], а и на двата автомобила имаше монтирани нови механични части. Всичко работи без проблеми, а тази вечер пристигат още елементи, които ще тестваме утре. За съжаление Нико [Хюлкенберг] изпусна девети завой следобед и пропусна част от тренировката. Той е добре, а колата претърпя минимални щети – бе обяснението за деня на техническия директор Сам Майкъл.

Барикело от своя страна отбеляза, че отборът изглежда неконкурентоспособен в петък заради избраната програма за работа, а всъщност е значително по-силен. Бразилецът е убеден, че ще е по-бърз в събота, но остава здраво стъпил на земята. Все пак целта му е да стигне последната част на квалификацията.

Младият му немски колега предизвика спиране на втората сесия за малко заради инцидента си на девети завой.

– Сутринта всичко беше наред, колата вървеше доста добре. Направихме някои модификации за втората сесия, но заради катастрофата ми така и не карах много. Отворих прекалено кривата, качих се на бордюра и изпуснах болида. Срамота е, тъй като ни коства ценно време за изпитания – призна Хюлкенберг.