Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още можем да вземем третото място при отборите, убеден е Рикиардо

Още можем да вземем третото място при отборите, убеден е Рикиардо

1809
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Битката за третото място при конструкторите в тазгодишния шампионат на Формула 1 е значително по-ожесточена от тази за титлите. Преди Гран при на Турция разлика в активите на Рено, Макларън и Рейсинг Пойнт практически нямаше. След надпреварата на пистата Истанбул парк обаче френският тим изостана. 3 кръга преди края на първенството заема третото място със 154 точки. Макларън е на 5 точки зад съперниците от Силвърстоун. Рено пък изостава с 13 точки от тима от Уокинг. Въпреки това Даниел Рикиардо е убеден, че Рено все още може да се пребори за класиране в топ 3 тази година.

„Със сигурност сега сме назад, но все още е изпълнимо. Остават три надпревари. Ако имаше само една или две, щях да съм по-песимистично настроен. Но все още можем да се справим“, заяви Рикиардо.

Той не скри, че резултатът на Рено от Турция горчи на целия тим. Отборът взе едва 1 точка за десетото място на австралиеца.

„Не можем да отречем, че е неприятно. Стартът бе добър, но се оказах в сандвич между Естебан [Окон] и Люис [Хамилтън]. После на моменти имахме темпо, но не бе постоянно. Това бе най-големият проблем. В един момент рейс инженерът ми каза, че съм сред най-бързите на трасето, а две обиколки по-късно гумите приключиха. Просто нямахме добро състезателно темпо, за да се надбягваме с когото и да е. Но при три оставащи надпревари имаме шанс. И там ще се случват много неща, макар че състезанията ще са на сухо. Първи завой в Бахрейн е тесен и може би Серхио [Перес] и Ланс [Строл] ще се гонят един друг!“, допълни Рикиардо.

Напредъкът на Рено през последните месеци обаче е видим. Специален материал за развитието колата на тима може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (242).