Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трима искат да купят Интерлагос

Трима искат да купят Интерлагос

135
0

Три страни имат интерес да купят пистата Интерлагос в Бразилия, на която се състоя последния кръг от шампионата на Формула 1, съобщава Motorsport. В момента трасето е притежание на града Сао Пауло.

Но издръжката му е трудна с оглед на несигурната икономическа ситуация в страната. Смята се, че най-добрият вариант е тя да бъде приватизирана и продадена с целия терен около нея като недвижим имот.

Според информацията страните са комбинация от бразилски и международни групи, като се съобщава, че бившият бос на F1 Бърни Екълстоун още бил сред заинтересованите да закупят трасето.

Смята се, че евентуалният купувач трябва да приеме клауза в договора, според която ще носи отговорността да гарантира дългосрочно бъдеще на състезанието в календара на F1.

Към момента трасето има договор за домакинство до 2020 г., но има съмнения, че Интерлагос ще остане, тъй като обновяването на пистата върви бавно, а и тази година имаше проблеми със сигурността на екипите, участващи в състезанието.

„Процесът по модернизирането на пистата продължава, каза промоутърът на състезанието Тамас Рохони. – Общинското правителство продължава да работи по трасето. Реконструкцията започна преди 3 г. и ще продължи до следващата година, когато ще бъдат изградени нови гаражи.“

Според организаторите тази година почти всички билети са били продадени, като посещаемостта е била най-високата за последните 5 години. И в тази връзка Рохони каза, че иска трасето да остане в календара на F1 и след 2020 г.