Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно начало за Ферари в Сингапур

Трудно начало за Ферари в Сингапур

45
0
Фернандо Алонсо

Трудно бе началото на уикенда за тима на Ферари в Сингапур, но въпреки това отборът събра достатъчно данни за инженерите, които утре трябва да вземат окончателно решение за реглажите на колите преди квалификацията за 15-ия кръг от световния шампионат на Формула 1.

– Времената в петък винаги са трудни за анализ и днешният ден не бе изключение. От малкото, което успяхме да видим, изглежда, че Ред Бул са много силни, както и очаквахме. Но и нашето темпо е на ниво. Трябва обаче да се представим безгрешно, ако искаме да постигнем целта си – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Като труден определи деня шефът операции на пистата Крис Дайър.

– Условията в първата сесия бяха ни риба, ни рак: мокрото трасе означаваше, че няма как да ползваме сухи гуми, а пък не бе достатъчно мокро, за да се кара нормално с интермедии. След това не успяхме да изпълним програмата си с колата на Фернандо [Алонсо], тъй като един от експерименталните компоненти в скоростната кутия се счупи. Това го открихме, когато той излезе от пистата в 18-и завой. Сега трябва внимателно да установим причината за проблема. Опитахме различни аеродинамични решения, сравнихме управлението на болидите с и без системата за обтичане на задното крило и от инженерите зависи да стигнат до решение [за използването й през останалата част от уикенда]. По отношение на представянето F10 е на прилично ниво тук, макар да е трудно да се правят заключения от изминалите две тренировки. Според мен битката между трите топотбора е много сериозна, но ние ще сме в състояние да се борим за места в челото на грида – допълни Дайър.