Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули не се притеснява за мястото си в Катерам

Трули не се притеснява за мястото си в Катерам

46
0
Ярно Трули

Ярно Трули има редовен договор за предстоящия сезон във Формула 1, но въпреки това от дълго се смята, че той ще бъде заменен. Последните спекулации около мястото на Трули са, че той ще отстъпи кокпита си на Витали Петров, който благодарение на своите спонсори е един от най-желаните платени пилоти. Италианецът обаче изглежда въобще не се притеснява за своето място.

„Имам действащ договор с Катерам и това е всичко“, заяви Трули пред Gazzetta dello Sport. „Не знам за слуховете, а от екипа нищо не са ми съобщили. В понеделник ще трябва да отида до фабриката, за да ми бъде взета мярка за седалка. Мисля, че всичко си остава по старому.“

За Трули всичко било ясно и заради това той не искал да коментира бъдещето си. Но той има и други причини, за да не иска да прави излишни коментари.

„Всеки път се оказва, че съм казал, че ще карам в NASCAR или в 24-те часа на Ман. За момента съм концентриран само и изцяло върху Формула 1. Смятам, че ще се справим много по-добре през следващата година от изминалата. Подобрихме базата, разполагаме с повече опит и ресурси. Започваме да гоним точки, с които се разминахме през 2011 г. Целта е през сезон 2012 да сме в средата на класирането.

Хората просто не разбират, колко е трудно да се започне от нула. Карал съм за Минарди, но тук бе много по-трудно. Не можеш да си позволиш грешки, защото всяка грешка е с дългосрочни последствия. Но съм позитивно настроен. По време на сезона започнахме да правим крачки напред, доста големи според мен, въпреки че това не се забеляза отвън. Сега се готвим за нова крачка.“