Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да продължим да напредваме, категорични са пилотите на Рено

Трябва да продължим да напредваме, категорични са пилотите на Рено

83
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд и Виталий Петров изкараха трудна надпревара в Германия, макар да имаха известен напредък спрямо представянето си на Силвърстоун. И двамата състезатели на Рено са категорични, че отборът трябва да се върне в челото на колоната, където се бореше в първите стартове от сезон 2011 г. във Формула 1.

В Германия темпото ни не бе съвсем добро, но спрямо Силвърстоун личи, че вървим в правилната посока. Оптимист съм, тъй като напоследък видяхме сериозен прогрес в аеродинамичния тунел. Сега е необходимо само новите части за колата да дойдат бързо. Този уикенд ще имаме няколко нови неща, има други, планирани за Спа и Монца. На Хунгароринг имам два подиума, така че спомените ми от там са добри. Обикновено е доста горещо, но тъкмо погледнах прогнозата и всъщност има шанс дори за дъжд! Освен това там ходят доста полски фенове и те ще са допълнителна мотивация за мен, тъй като карам колата, която бе предназначена за Роберт [Кубица] – сподели Хайдфелд.

Виталий Петров се съгласи, че последните новости по R31 са донесли известен напредък в Германия, но трябва да се продължи работата в същата посока:

– Спечелих първата си надпревара от GP2 в Будапеща, така че винаги е страхотно да се връщам там. Да, има доста руски запалянковци и ще се постарая да ги зарадвам с добър резултат. Трасето е доста технично, нужни са правилни настройки. Има само два високоскоростни завоя.