Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Хонда за 2015 г. е да постигне мощността на Мерцедес

Целта на Хонда за 2015 г. е да постигне мощността на Мерцедес

35
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Целта на Хонда за 2015 г. е да постигне мощността и конкурентоспособността на задвижващата система на Мерцедес. Това заяви лидерът на проекта за Формула 1 Ясухиса Араи на пистата Сузука. Хонда се завръща догодина в Гран при и ще работи с Макларън.

– Целта ни е ясна. Този сезон Мерцедес е на върха, така че догодина искаме да постигнем същата мощност. Всички разбират това и искат да го сторят. Имаме много работа. Прогресът ни е почти по програма и се надявам през март 2015 г. да направим добър старт с партньора ни. Макларън и Хонда работят заедно, за да направим хибриден автомобил, с който да тестваме задвижващата система. За съжаление нямаме реален план за изпитания, но се надявам проби да се случат преди следващия сезон – обясни Араи.

На въпрос какви уроци е научил японският производител от случващото се тази година с доставчиците на задвижващи системи, той отговори, че са малки неща, тъй като не разполага с повечето данни.

– Много е трудно да се съсредоточиш върху една конкретна област – допълни управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл. – Хонда и Макларън имат много работа, която трябва да свършат за кратък период от време. Както спомена Араи сан, заедно работим по междинен автомобил, който да ни помогне за интеграцията на двигателя и трансмисията. Продължаваме да развиваме аеродинамично и настоящата си кола. И макар да не сме удовлетворени от сегашната си позиция, сме значително по-уверени в поетата от нас посока. Разликата спрямо Мерцедес все още изглежда огромна на моменти, така че имаме много работа. Промените, които направихме с Ерик [Булие] в организацията, са стъпки в правилната посока. Трябва да наведем глави и продължим.