Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цетче помислил, че пак има проблем с Люис, когато Волф му се...

Цетче помислил, че пак има проблем с Люис, когато Волф му се обадил за оттеглянето на Нико

46
0

„О, пак нещо с Люис!”, била първата мисъл на Дитер Цетче, когато видял, че спортният директор на Мерцедес Тото Волф му се обажда броени дни след финала на сезон 2016 във Формула 1.

Всъщност австриецът звъннал на шефа си, за да го уведоми за оттеглянето на Нико Розберг от спорта. Немският пилот на Мерцедес обяви 5 дни след като спечели титлата в Гран при за миналата година, че слага край на кариерата си в F1.

„Излизах от душа, без никакви дрехи, което по принцип е нормално за мен, когато си взимам душ. А телефонът ми звънеше. Видях, че е Тото и помислих: „О, пак има нещо с Люис!” Но след това разбрах новината. Трябва да кажа, че не я очаквах”, обясни председателят на борда на Даймлер пред британското издание Аутокар.

Цетче каза също така, че бързо е приел решението на Розберг, като и че за тима щеше да е далеч по-лесно, ако Нико не бе решил да си тръгне.

„Очевидно е, че единият пилот казва: „Искам повече, искам да подобря още рекорди и да пиша история”, докато при другия ситуацията е: „Е, най-накрая изпълних мечтата на живота си и какво би могло да е по-добро от това?” И двата подхода имат своите основания.”

„Разбира се, за отбора щеше да е по-лесно, ако Розберг бе останал. Щяхме да имаме двама световни шампиони в колите. Това щеше да е страхотно. Вероятно не би довело до намаляване на битките, които са част от забавлението. Сега ни е необходим нов пилот, но животът понякога е такъв. Не бях обиден или напълно разочарован (от съобщението на Розберг). Уважих решението му.”