Начало Рали Царски и Илиев печелят, Пейчев с титлата

Царски и Илиев печелят, Пейчев с титлата

229
0

Георги Пейчев с ФИАТ Пунто спечели шампионската титла в серия Super (до 1600 куб. см) два кръга преди края на пистовия шампионат на България. Той бе най-бърз на пистата „Дракон“ край пловдивското село Калояново, като победи убедително основните си съперници.

Това бе най-многолюдната серия клас, в който стартираха 22 автомобила, а финишираха 16. Втори на 18 сек. след Пейчев финишира Александър Антов с Фолксваген Голф, който в половината от дистанцията водеше мъжка битка с преследващия го по петите Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо. Трети се класира Веселин Николов с ВАЗ 2101, който спечели и надпреварата в клас Х2.

В серия RS (от 1600 до 2000 куб. см) победата очаквано спечели Цветан Илиев с Хонда Сивик, а на подиума стъпиха още Антон Тонев също с Хонда Сивик и Илия Бояджиев с ВАЗ 2105. До финала в класа достигнаха 5 автомобила, като толкова бе и броят на отпадналите. Двама пилоти на Хонда Сивик – Стоян Апостолов от Бургас и Росен Русев от Варна не можаха да завършат, след като се сблъскаха на трасето.

При най-мощните машини от серия Maxi най-бърз бе Илия Царски с Мицубиши Лансер Ево 9. С този успех той поведе във временното класиране, като измести досегашния лидер Константин Маршавелов, също с Мицубиши Лансер. Царски се хвалеше, че за да подготви колата си и да успее да стартира в Калояново много са му помогнали от от „Асарел-Медет“. Коцето Маршавелов спечели първа позиция на квалификациите, но оща на старта Царски го изпревари и двубоят между тях продължи половината дистанция. Трети се класира Пламен Камбуров също с Мицубиши Лансер, който успя да се пребори с Росен Даскалов с БМВ М5. В тази група не успяха да стартират шампиона Румен Дунев, Костадин Щерев и Николай Паунов,у които получиха неотстраними повреди още на квалификациите.