Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цел за Уилямс тази година ще е участие в Q2

Цел за Уилямс тази година ще е участие в Q2

846
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Майкъл Потс

Иван Тенчев, наш специален пратеник на Каталуня, Барселона

Клер Уилямс заяви, че не може да спре да се усмихва, тъй като новият Уилямс FW43 се радва на отлично начало на предсезонните тестове. Вчера тимът загуби малко време заради повреди по пода при преминаване на бордюрите от Джордж Ръсел. Днес Никола Латифи спря с проблем на стартовата права, но въпреки това представянето на отбора е несравнимо по-добро от това преди година.

През 2019 г. колата едва беше сглобена и не се появи на пистата в началото на изпитанията. От сряда до тази сутрин новият болид вече бе направил почти 300 обиколки, и то с добро темпо.

„Усмихвам се от сряда сутринта“, смееше се дъщерята на Сър Франк Уилямс днес и продължи. „След драмите от миналата година беше чудесно да видя как колата излиза на пистата и върви добре. Пилотите са доволни, много по-уверено я карат. Огромни усилия бяха положени за постигането на това, но този старт е просто още един крайъгълен камък по пътя ни към възстановяването ни и отплата за екипа.“

Клер Уилямс
Клер Уилямс, снимка: Уилямс

Тя обясни още, че тимът изпълнява точно своя план и се надява постепенно първо да бъде скъсена дистанцията до останалите. За реалистична цел Клер смята участието на своите пилоти във втората фаза на квалификациите през новия сезон.

„Със сигурност чувстваме, че сме направили крачка напред, но все пак имаме много работа, за да направим колата добра за Мелбърн, където наистина ще разберем къде се намираме“, каза още Клер Уилямс. „Сигурна съм, че ще получим повече данни следващата седмица, когато видим пилоти да правят квалификационни обиколки.“