Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз във втория ден от тестовете

Райконен най-бърз във втория ден от тестовете

3929
0

Кими Райконен с Алфа Ромео беше най-бърз във втория ден от тестовете на отборите от Формула 1 на Каталуня. Финландецът постави най-меките гуми С5 в последния час от сесията и с тях записа 1:17.091 мин.

Така той подобри с повече от 0.2 сек най-доброто време от сутринта на Серхио Перес с коментираната много кола на Рейсинг Пойнт с С3 гуми. 17 мин преди края на сесията Кими, след 134 направени обиколки, спря на пистата с повреда в болида и предизвика първия червен флаг за тестовете тази година.

Перес завърши деня 2-и, като не подобри резултата си от сутрешната сесия. Трети се нареди Даниел Рикиардо с Рено също с гуми С3, следван от Алекс Албон. Пилотът на Ред Бул записа много добро време с по-твърдия тип С2 – 1:17.912 мин. Пети се класира Пиер Гасли с Алфа Таури.

Времето на Кими обаче е по-слабо от най-доброто на Люис Хамилтън от вчера, когато британецът единствен слезе под 1:17 мин за обиколка – 1:16.976.

В днешната сесия шампионът остана 9-и, като с гумите С1 постигна 1:18.387. Той обаче прикова вниманието към себе си с бутането и изтеглянето на волана напред и назад, което предизвика съмнения относно легалността на Мерцедес.

Другият пилот на Сребърните стрели Валтери Боатс остана последен 13-и. Той въртеше обиколки с много гориво и гуми С2. Програмата на тима беше леко разстроена от електрически проблем в колата на финландеца.

За Ферари днес караха Шарл Льоклер сутринта и Себастиан Фетел следобед. Германецът, който вчера не излезе на пистата, тъй като не се чувстваше добре, завърши деня 6-и, а пилотът от Монако бе 8-и. Себастиан обаче бе с по-бързите гуми С4 срещу С3 за Льоклер.

Малко преди Райконен да спре, на пистата се завъртя Ромен Грожан с Хаас на 4-и завой. Той удари леко задницата на колата си в стената, но успя да се върне на трасето сам и се прибра в бокса. Французинът завърши с най-много обиколки за деня от всички пилоти – 158.