Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Грожан за 2013 г. е да печели точки и да...

Целта на Грожан за 2013 г. е да печели точки и да е с постоянно представяне

83
0
Лотус,пилоти

Ромейн Грожан изкара доста труден сезон във Формула 1 през 2012 г. Французинът направи доста катастрофи и дори бе дисквалифициран и не участва в една от надпреварата заради пореден инцидент в първа обиколка, но е категоричен, че си е взел поука и това няма да се повтори през 2013-а.

Преди всичко имам далеч повече опит в F1, чисто технически знам как да работя с инженерите много по-добре. Освен това вече познавам пистите и разбирам различните предизвикателства на сезона. Желанието ми (за новия сезон) е да печеля много точки за екипа, но би било погрешно да посочвам конкретна позиция, на която искам да се класирам. Ще ми се да сляза колкото се може повече пъти от колата с мисълта, че съм свършил добра работа. Смятам, че всички ще чакат да видят дали ще съм с постоянно представяне – нещо, което ми липсваше в известна степен миналата година. Знам го и ще направя всичко възможно да докажа, че съм в състояние да постигна тази цел – обясни французинът.

Пилотът повтори още веднъж, че официалното обявяване на продължаването на договора му точно след неговата победа в Състезанието на шампионите е чисто съвпадение. Освен това обясни, че голяма част от обратната информация от него и Кими Райконен, давана през 2012 г., е използвана в работата по новия Лотус Е21:

След сезон е трудно да кажеш „искам това или онова от новата кола“. Нещата опират повече до свършеното през цялата година. След 20 надпревари си наясно повече или по-малко какво е добро и какво не по болида. Надявам се да сме направили правилните избори за тазгодишния автомобил.