Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Ред Бул е да финишират пред Браун

Целта на Ред Бул е да финишират пред Браун

92
0

Да завърши пред Браун Гран при е целта на тима на Ред Бул, заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер след днешната квалификация за Гран при на Европа. Официалната сесия за място на стартовата решетка не бе лесна за екипа, след като Себастиан Фетел счупи двигател в последната свободна тренировка. Механиците му обаче се справиха навреме със смяната на агрегата и немският пилот успя да извоюва четвърта позиция на стартовата решетка.

Щеше ми се да съм по-напред на грида утре, но според мен това бе възможният максимум, така че съм доволен. Уверен съм за надпреварата, защото сутринта имахме напредък за свободната тренировка (въпреки повредата – б.р.), следобед регистрирахме още прогрес. Макларън изглеждат бързи, но ще видим как ще са в състезанието утре – заяви Фетел.

Марк Уебър пък отбеляза, че очакванията за трудна квалификация на отбора са се оправдали.

Смятахме, че можем да сме в топ 6 или 8, така че денят не бе от най-добрите за нас. Това бе една от най-лошите ни квалификации от дълго време насам, но нека видим докъде ще стигнем от тук. Ще се борим до последно, както обикновено – допълни австралийският пилот.