Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта за Заубер ще е точки във всеки старт

Целта за Заубер ще е точки във всеки старт

38
0
Естебан Гутиерес,Камуи Кобаяши,Мониша Калтенборн,Петер Заубер,Серхио Перес

Пилотите на Заубер Серхио Перес и Камуи Кобаяши заявиха, че целта им през новия сезон ще е да печелят точки във всеки старт, като японецът добави с характерния си хумор, че точките при това трябва да са повече.

Двамата вдигнаха мекия сив тюл от новия С31 Ферари и веднага след това се качиха за първите интервюта на пистата Херес.

Имам много повече опит и целта ми ще е да се класирам постоянно в зоната на точките – заяви Перес, който направи силно впечатление през миналата година и продължава да е част от пилотската академия на Ферари, като ще прави тестове в симулатора в Маранело и през 2012 г. и си дава сметка колко е важна тя за него. – Целият тим свърши страхотна работа и вярваме, че можем да се представим по-силно от миналата година.

Надеждата за по-добри резултати е свързана със забраната на дифузьорите с обдухване. Това е област, в която Ферари не бяха най-силни през миналата година, а двигателите за Заубер все така идват от Маранело.

Имаме по-добър шанс с влизането на забраната, защото ние не развихме добре тези системи – бе откровен Кобаяши, който обясни, че Заубер на практика са спрели да развиват тези компоненти за Силвърстоун.

Той обясни още, че практически непрекъснато е бил в течение на развитието на новия болид, като е говорил с инженерите и са си правели скайп-брифинги.

Камуи изрази съжаление от напускането на конструктора Джеймс Кий, но му пожела успех в който и друг тим да отива.Отбеляза, че е бил ключова фигура за екипа, откакто се присъедини към хората в Хинвил, но състезателят вярва, че липсата му няма да се отрази негативно на тима.

Имаме доста добър екип от инженери, много силни фигури и се надявам, че ще успеем да се справим – каза Перес от своя страна.

Той определи като добра новина за тима и влизането на по-меки и по-близки като тип гуми през новия сезон.

Ще има повече възможности за избор на стратегия и за нас беше по-трудно с твърдите гуми – добави мексиканецът, който ще има и почти домашно състезание през 2012 г., надявайки се на пистата в Тексас да е пълно с негови сънародници.