Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода имал по-големи очаквания за дебютния си сезон в F1

Цунода имал по-големи очаквания за дебютния си сезон в F1

824
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул
Юки Цунода призна, че очакванията му са били по-големи от резултатите, които е постигнал до момента. Пилотът на Алфа Таури впечатли с представянето си по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Японецът завърши на втора позиция в последния ден и така очакванията към него бяха много големи.

По време на първото състезание за сезона Цунода завърши на девета позиция и спечели две точки в дебюта си в шампионата. След това катастрофира в първата фаза от квалификацията на Имола, а в надпреварата остана извън зоната на точките на дванадесета позиция. В Португалия потегли четиринадесети и финишира едно място по-надолу, оплаквайки се от липсва на скорост. Самият пилот признава, че не е доволен от постигнатото до момента и ще си вземе поука от допуснатите грешки.

„Резултатите, които постигнах в първите три състезания са незадоволителни. Очакванията ми бяха по-големи. Направих груби грешки в Имола и Португалия. Ще извлека всички позитиви до момента и ще подобря карането си. Имам все още много неща да науча. Досега кариерата ми върви само нагоре. Целта ми е да се боря за точки във всяка надпревара“, сподели Цунода.

Състезателят на Алфа Таури е тринадесети във временното класиране. Също така познава добре пистата Каталуния от престоя си в F2 и се надява това да му помогне по време на квалификацията и състезанието.

„Ще опитам да запиша възможно по-добър резултат. Свиквам все повече с колата, но мисля, че има още неща за подобряване. Надявам се опитът ми на тази писта да ми помогне“, завърши Юки Цунода.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.