Начало Moto News ТТ на Ман: Майкъл Дънлоп с втора победа в Суперспорт

ТТ на Ман: Майкъл Дънлоп с втора победа в Суперспорт

140
0

Майкъл Дънлоп с MD Racing 600 Honda продължава да доминира на надпреварите на остров Ман. Той спечели нова победа, като бе лидер от старта до финала на състезанието Суперспорт 2, спонсорирано от Monster Energy.

Дънлоп излезе начело на първата контрола и изпревари Гай Мартин преди края на първата обиколка. Това е втората победа тази седмица за Дънлоп и 10-а на остров Ман. Така той се изравни по брой на успехи с легенди като Джакомо Агостини, Стенли Уудс, Роб Фишер и Йън Лоугър. На втората обиколка Дънлоп успя да изпревари и стартиралия пред него Брус Ансти, като пресече финала с 10 сек. пред новозеландеца  с Honda. Трети стана Уйлям Дънлоп от екипа на Tyco Suzuki. Четвърти стана Дийн Харисън с Yamaha, следван от Джеймс Хилър с Kawasaki и Кейт Еймър с Honda.

Драма имаше с Гарнт Уогстаф, чиито мотоциклет се запали в питлейна при презареждане и маршалите се справиха бързо с пожара. Отпаднаха и Конър Къминс и Йън Хътчинсън още на първата обиколка. Джош Брукс и Лий Джонсън катастрофираха, когато се бориха за 5-о място.

След този успех Майкъл Дънлоп е безспорен лидер в шампионата Joey Dunlop TT с 91 т., следван от Ансти с 69 и Харисън с 54. Ансти трябва да спечели състезанието Senior в петък, за да има някакъв шанс за измести Дънлоп от първото място.