Начало Автомобили Tucson и Genesis на челните места в проучването на J.D. Power за...

Tucson и Genesis на челните места в проучването на J.D. Power за изживяването на клиента

77
0

В проучването си U.S. Tech Experience Index StudySM за 2016 г. J.D. Power класира Tucson и Genesis на челните места за цялостно изживяване на клиента по отношение на интегрираните в автомобила технологии в сегментите Малък автомобил и Средно голям премиум автомобил. Първото издание на проучването оценява изживяването на клиента, използването от негова страна и взаимодействието му с автомобилните технологии, фокусирани върху водача. Всеки модел изпреварва конкурентите си в своя сегмент, като Tucson заема челното място в шест оценявани категории – защита при сблъсък, комфорт и удобство, системи в помощ на водача, развлечение и свързаност и навигация. Genesis изпреварва 20 други автомобила и заема първо място в своя конкурентен сегмент. 

„Модерните технологии за безопасност и удобство са основен приоритет за много водачи и ние сме развълнувани, че нашите модели надминават очакванията в тези конкурентни сегменти,“ казва Мирча Граду, Директор Инженерни решения и качество, Hyundai Motor America. „Hyundai Motor е сред първите, които внедряват и стандартизират водещи технологии за безопасност като Автоматично задействане на спирачките (AEB) и Предупреждение при напускане на лентата (LDW) до функции за забавление, включително интегриране на Apple CarPlay и Android Auto, и се ангажира да предоставя по-добри технологични решения за по-добро изживяване на клиента и водача.“

Tucson е оборудван с модерни функции за безопасност, включително Предупреждение при напускане на лентата (LDW), Индикация за автомобил в мъртвата зона (BSD), Предупреждение за пресичащи отзад автомобили (RCTA), Асистент при смяна на лентата (LCA), Сензори за предупреждение при заден ход и Автономно аварийно задействане на спирачките (AEB). Tucson предлага като стандартно оборудване 5-инчов цветен LCD дисплей с камера за обратно виждане и сензорен екран за интуитивно управление. Налични са и Android Auto и Apple CarPlay наред с интегриране на Apple Siri® “Eyes Free”. Популярни приложения като Pandora® Internet Radio са вече интегрирани в мултимедийната система на оборудвания с навигация Tucson.

Genesis използва редица технологии за активна безопасност на водача, наречени Sensory Surround Safety™. Genesis предлага Автономно аварийно задействане на спирачките, Интелигентен круиз контрол с предупреждение при напускане на лентата за още по-голяма безопасност, система за придържане в лентата, Индикация за автомобил в мъртвата зона, Електронен контрол на стабилността, Асистент при смяна на лентата, Предупреждение за пресичащи отзад автомобили и много други. В допълнение, Genesis има режим на шофиране Подпомагане на кормилното управлнениев аварийни ситуации, който автоматично променя настройката на системата Електронен контролна стабилността в посоката, подходяща за аварийно кормилно управление, за да спомогне за избягване на ситуации на челен сблъсък. Genesis също така предлага редица технологии за удобство на водача и развлекателни/медийни решения като аудиосистема със съраунд звук Lexicon® Discrete Logic 7, която включва SiriusXM® радио, HD радио и допълнителни медийни входни жакове за iPod/USB. Премиум DIS навигационна система, която се предлага като допълнително оборудване за Genesis, предлага 9,2-инчов дисплей с висока резолюция от 720 пиксела (въведена за първи път в сегмента), 64 GB статично дисково устройство (SSD) за мултимедия и премиум аудиосистема Lexicon.