Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тунингът е тънка работа

Тунингът е тънка работа

51
0

Автомобилният тунинг е изключително популярен в развитите държави от години. У нас все още набира скорост, но истинските познавачи вече се възползват от възможностите на електрониката и механиката, за да направят колите си още по-силни, пъргави, вдигащи адреналина.
Появиха се вече множество фирми, които предлагат различни тунинг продукти и услуги – от спортни компоненти и аксесоари до вносни чипове с модифициран управляващ софтуер за двигателя.

Prospeed Мotorsport е първата българска компания, която предлага на пазара не само готови вносни продукти и решения, но и свои собствени професионални разработки. Комбинацията от уникалните технически средства, с които фирмата разполага, и над 10-годишния опит в подготовката на състезателни автомобили за рали шампионата позволява създаването на индивидуални тунинг програми на достъпни цени и с изключително качество. Prospeed Мotorsport е българска фирма, чийто собственик е известният наш автомобилен състезател Николай Златков. Фирмата започва дейността си през 1993 г. и се занимава предимно с подготовката и експлоатацията на състезателни автомобили. В началото на 2004 г. закупува и най-високотехнологичния и прецизен шаси-динамометър, достъпен на международния пазар. Оборудването от Dynapack се използва от отборите в NASCAR и от десетки тунинг фирми в Япония, САЩ и Великобритания за измерване на изходящата мощност на автомобилите.

В комбинация със съвременния и високоефективен софтуер за модифициране на управляващите програми на двигатели от Dimsport-Италия, шаси-динамометърът се превръща в незаменим инструмент за тунинг на автомобили.

Фирмата не просто предлага продукти, а и възможност за измерването на тяхната реална ефективност, както и работата на всичко останало.

Най-разпространената и достъпна форма на силов тунинг е …