Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде рано бе за Верлайн да дойде в Мерцедес, обясни Тото Волф

Твърде рано бе за Верлайн да дойде в Мерцедес, обясни Тото Волф

73
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф обясни защо в тима са избрали Валтери Ботас за заместник на отказалия се от спорта Нико Розберг, а не са заложили някой от програмата за развитие на млади пилоти на немския концерн – Паскал Верлайн или Естебан Окон.

Германецът първоначално бе фаворит за позицията, но Сребърните стрели решиха, че им трябва доказан пилот с повече опит и в крайна сметка успяха да си осигурят Ботас, който дойде от Уилямс, въпреки че бе подписал нов договор. По думите на Волф на Верлайн е още рано за подобна позиция.

„Да, имаме Паскал и Естебан Окон в нашата програма за млади пилоти, заяви Волф пред френския Екип. – Но нашата идея е да ги развиваме като пилоти, а не да ги хвърляме неподготвени в неподходяща среда. Верлайн е бърз и брилянтен и той винаги е бил считан като вариант.

Но той е във фаза на развитие. Трябва да е допустимо да прави грешки и да се учи от тях. А това той не може да прави при нас в Мерцедес. Вижте Серхио Перес, Хейки Ковалайнен и Кевин Магнусен. Те отидоха твърде рано в Макларън и не бяха достатъчно добре подготвени.“

Австриецът добави, че евентуално привличане на този етап в тима на Верлайн по-скоро би навредило на кариерата му. Запитан дали същото се отнася и за Окон, Волф отговори: „Да, особено след като той подписа договор с Форс Индия. Не искаме да разрушаваме кариери, премествайки даден пилот твърде бързо в голям отбор.“