Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс сравнително доволни от петъчния ден

Уилямс сравнително доволни от петъчния ден

31
0

За екипът на Уилямс първият ден от уикенда в Бахрейн донесе предимно задоволство. Валтери Ботас успя да запише пето време във втората свободна тренировка, а колегата му Фелипе Маса определено има още какво да желае от баланса на своя FW37 и трябваше да се задоволи с десета позиция.

„Доволен съм от петъчния ден“, обобщи Ботас, който завърши само на 0,6 сек от най-доброто време на Нико Розберг. В дълга серия от обиколки пък темпото на Уилямс изглеждаше на едно ниво с това на Ред Бул, но пък изоставаше от равнището на Мерцедес и Ферари. „Колата ни изглежда се представя добре на това трасе, но разбира се е трудно да се каже, какво правят другите. Ние се съсредоточихме върху поведението на гумите в състезателни условия, като отбелязахме прогрес в тази посока, особено с меките гуми.

Може би ще изглеждаме по-добре, отколкото в Китай. Знаем, че в състезателни условия все още не сме толкова бързи, колкото Мерцедес и Ферари, но чувстваме, че представянето тук е по-добро. Ако успеем тук да караме с меките гуми толкова дълго, колкото и останалите, тогава при всички положения ще сме по-близо до върха.“

Проблемите с болките в гърба били вече окончателно решени.

Маса от своя страна също вярва, че в Бахрейн „ще сме по-близо до момчетата пред нас“. Въпреки това петъчния ден не премина напълно според очакванията на бразилеца.

„Имах проблеми с баланса на колата. Екипът ни показа обаче, че можем да постигнем добро темпо. Сега ще трябва да направим през нощта необходимия анализ, за да предприемем правилните промени, за да постигнем баланса, който да ми позволи да карам с темпото на Валтери.“

Също както и Ботас, Маса смята, че е постигнат напредък в подобряването на работата с гумите. Използваното за първи път в Китай предно крило е налично и в Бахрейн.

„Впечатленията ни се потвърдиха, но разликата спрямо предишното не е особено голяма.“