Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уайтинг обясни защо е отложил старта

Уайтинг обясни защо е отложил старта

20
0

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг обясни защо е отложил старта на Гран При на Австралия. След загряващата обиколка пилотите се подредиха на стартовата решетка в готовност, но той не даде началото и всички направиха още една формираща обиколка. После състезанието започна нормално, а Уайтинг обясни, че причината за отлагането е била сигнал, подаден от един маршал, за проблем с колата на Даниил Квят. Освен това Серхио Перес не се беше подредил на правилното място и комбинацията от тези два фактора явно е разколебала Уайтинг.

„Отмених старта, защото имаше несигурност. Аз винаги искам да съм сигурен, поне колкото е възможно, преди да натисна старт бутона, каза Чарли. – Първо Перес беше застанал на грешната позиция на стартовата решетка и след няколко секунди се премести напред. В същия момент един маршал, отговорен за сигналния панел до колата на Квят, натисна жълтия бутон, който индикира проблем.

Аз и моите колеги в рейс-контрола не виждахме наистина да има проблем и затова предпочетох да предприемем най-сигурното, тоест да ги пуснем за още една формираща обиколка. От видеото се виждаше, че няма нищо нередно с колата на Квят, той също не даваше сигнал, така че най-вероятно той е сгрешил. Това не обяснява напълно защо бутонът е бил натиснат, но понякога хората под напрежение правят необясними неща.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter