Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс показа FW38

Уилямс показа FW38

17
0

Уилямс показа болида си за 2016 г. FW38, като декларира, че целта на отбора за предстоящия сезон във Формула 1 ще е да надгради представянето си през успешната 2015 г., през която екипът взе четири подиума и трета позиция при конструкторите.

„През последните два сезона Уилямс започна да утвърждава позицията си обратно сред отборите в челото на грида”, коментира основателят и шеф на тима Сър Франк Уилямс. „Това постижение е страхотно, като се имат предвид ресурсите на съперниците ни. Запазването на тази позиция само по себе си ще е предизвикателство, но сме твърдо решени да продължаваме да се подобряваме, защото само победите си заслужават усилията. Отборът ни е много стабилен. Фелипе [Маса] и Валтери [Ботас] ще са съекипници трети пореден сезон. Двамата работят добре заедно и притежават идеалната комбинация от скорост и постоянство. Техническият ни тим също остава почти същия, което ще е предимство за нас, тъй като разполагаме с някои от най-добрите инженери на грида. Предстоят ни напрегнати седмици на тестове, през които ще научим повече за автомобила си и ще го изпипваме преди първото състезание. Ще трябва да изчакаме до Мелбърн, за да разберем точно къде сме сред останалите екипи, но съм убеден, че упоритата ни работа през зимата ще ни постави в добра позиция.”

Маса заяви от своя страна, че класирането на трето място при конструкторите в две поредни години е прекрасно постижение, но води до големи очаквания към екипа.

„Отборът се труди наистина упорито по новия болид и изкарахме доста време в работа по въпроса какво трябва да подобрим. Имам вяра в екипа на Уилямс и нямам търпение да седна зад волана на FW38, за да видя как върви. Радвам се също така, че с Валтери ще сме съотборници още една година. Той е много талантлив пилот и допринася много за тима”, допълни бразилецът.

За Ботас 2016 г. ще е четвърти сезон с отбора от Гроув. Финландецът сподели, че той също няма търпение да излезе на писта.

„От видяното досега смятам, че вървим в добра посока с този автомобил. Тестовете следващата седмица ще са шансът ни да разберем доколко се е подобрило представянето ни спрямо последното състезание. Цялостното развитие на FW38 е позитивно на теория, сега остава да го потвърдим на трасе”, каза още Валтери.

Заместник-шефът на отбора Клер Уилямс каза, че работата по новата кола е започнала по-рано от обичайното. Тя се надява това да допринесе за напредъка на тима като цяло и продължи: „Автомобилът, който показваме днес, в никакъв случай не е финалният продукт. Вече планираме новостите за Мелбърн и ще се борим за постоянен напредък в рамките на сезона.”