Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ултрасофт не е добър вариант за състезанието, коментира Хамилтън

Ултрасофт не е добър вариант за състезанието, коментира Хамилтън

30
0

Люис Хамилтън и Нико Розберг имат опасения колко ще изкарат гумите им ултрасофт в началото на Гран при на Австрия. И двамата постигнаха най-добрите си времена във втория сегмент на квалификацията на Ред Бул Ринг с тази смес, докато съперниците им от Ред Бул и Ферари го сториха със суперсофт.

„Направих това, което ми казаха”, коментира англичанинът развоя на Q2. „Според нашите стратези ултрасофт беше по-добрата гума. Суперсофт бяха приготвени. Предполагам, че са видели какво правят Ферари и са решили, че може да опитаме – да видим дали сме в състояние да постигнем определено време въпреки разликата между типовете. Ситуацията е сериозна. Не мисля, че ултрасофт е добър вариант за състезанието. Ще е сложно да се извлекат много обиколки от тези гуми. Стратегията ще е интересна. Ред Бул и Ферари ще стартират зад нас, дано това е малко предимство. В тренировките ултрасофта ми изкарваше четири обиколки. При Нико мисля, че бяха осем или девет. Със сигурност ще е сложно.”

Розберг малко се забави в квалификацията, докато механиците досглобяваха колата му след катастрофата в сутрешната свободна тренировка и наложилата се смяна на скоростна кутия.

„Всички свършиха невероятна работа. Дори механиците на Люис дойдоха да помагат, за да изляза навреме – целият тим го направи възможно. Квалификацията бе наистина вълнуваща. Невероятно е колко бързо изсъхна накрая. Люис бе страхотен. Втори не е първи, но не е лошо. Наказанието със сигурност е малшанс, но ще дам всичко от себе си, за да направя добро състезание. Управлението на гумите ще е трудно. Не знаем какво ще е положението, защото температурите ще паднат сериозно”, обясни Розберг.