Начало Други Участията на Цолов във Формула 4 ще се излъчват на живо у...

Участията на Цолов във Формула 4 ще се излъчват на живо у нас

2736
0

Участията на Никола Цолов в испанската Формула 4 ще излъчват на живо у нас. Това стана ясно днес, след като на пресконференция в София Картинг Ринг Булсатком обяви, че е подписал споразумение за спонсорство на младия български пилот, състезаващ се за отбора на Кампос Рейсинг.

Споразумението e с мениджърската компания A14, основана от двукратния шампион във F1 Фернандо Алонсо. Стратегическото спонсорство включва брандиране с логото на Булсатком на състезателния болид на Никола Цолов, на неговата каска, както и участието на Никола в маркетинговите комуникации на най-големия разпространител на ТВ съдържание в страната.

Чрез това спонсорско споразумение Булсатком придобива правата да излъчва на живо състезанията от новия сезон на F4. Клиентите на Булсатком, както и на водещите ТВ оператори, ще могат да гледат състезанията по телевизия b1b.box.

Феновете на моторния спорт ще могат да проследят всичките седем кръга от испанския F4 шампионат.

Първият кръг ще се проведе идния уикенд – 30 април–1 май, в Портимао, Португалия. А вторият в Херес, Испания, на 28-29 май. Следващата надпревара ще бъде отново в Испания, във Валенсия, на 11- 12 юни. Спа в Белгия ще посрещне участниците в четвъртата част от F4 на 8-9 юли, а Арагон, Испания – стартът на петата надпревара на 3-4 септември. Шестото състезание ще се проведе в Навара, Испания на 1-2 октомври. Последният кръг ще завърши сезона в Барселона, Испания, на 12-13 ноември.

Подкрепа за младата надежда на академията за моторни спортове Alpine предоставят и други български компании. Булсатком се присъедини към Scalefocus, Persy и RaceFacer, в този ключов и решителен момент от кариерата на младия състезател.

По време на пресконференцията Цолов сподели, че се адаптира отлично към новия болид и към пистите на новия сезон на F4. Впечатлен е от нивото на професионализъм Кампос Рейсинг и се е сработил отлично с инженерния екип. По време на тестовете Фернандо Алонсо е в постоянен контакт с Никола и му дава съвети за спецификите на пистите и напътствия за настройките на колата. Сред кумирите на младия талант освен Алонсо, е също и Аѝртон Сена, който се е състезавал с N12. Именно този номер е предпочитан от младата надежда, защото още в първата си картинг надпревара печели с него. За останалите млади пилоти от отбора си Никола коментира: „Успях да опозная и да се сприятеля със своите съотборници. С тях тренираме заедно. Когато обаче съм на пистата, нямам приятели“, с усмивка завършва Цолов.

Спонсорството от Булсатком е в продължение на инициативата на компанията да подкрепя българския спорт и развитието на младите таланти като Никола Цолов.

Водещият на предаването Георги Иванов и Станислав Георгиев, изпълнителен директор на Булсатком

„В Булсатком сме се посветили на това да подкрепяме българския спорт и особено младите ни таланти, коментира Станислав Георгиев, изпълнителен директор на компанията.

– Излъчвайки техните състезания и популяризирайки ги, се надяваме да изградим нови модели за подражание за децата. Спортът е най-успешният начин да държим подрастващите далеч от вредните навици и е инвестиция в тяхното здраве и балансирано развитие. За нас е чест, че екипът на Никола Цолов прие подкрепата на Булсатком. Пожелаваме му успехи и бързо израстване към по-горните нива на Формула шампионатите. Освен излъчванията ни на живо по телевизия b1b.box, сме ангажирали партньорите ни от продуцентската компания „Съркъл Медия“ да заснемат документален филм за подготовката на Никола и случващото се „зад кулисите“ в избрани състезания през година“.

„Още от ранна възраст специалистите в моторните спортове ни казваха, че Никола има голям талант, сподели Мирослава Цолова, майка на Никола. – Не след дълго той показа, че „бензинът му е в кръвта“. Още през 2016 г. той стана републикански шампион в клас Mini BG. Ние не сме спортисти, но решихме да подкрепим семейно Никола и да му дадем шанс да се занимава с това, с което се справя най-добре.“

През 2020 г. родителите на Никола са избрали за него малък частен испански отбор от Овиедо. Поради изключителните постижения като пилот от малка държава в малък частен отбор, в края на 2021 година Цолов бе поканен лично от Фернандо Алонсо да участва в отбора на легендата в 24 часа на Дубай. Там младата надежда впечатли всички експерти със скоростта си и отношението към спорта.