Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър пред напускане на Ред Бул?

Уебър пред напускане на Ред Бул?

27
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Скандалът разразил се в екипа на Ред Бул след Гран при на Малайзия изглежда скоро няма да затихне. Той ще има и своите последствия. Според информация на германският Bild вече било сигурно, че договорът между Ред Бул и Марк Уебър, който изтича в края на годината, няма да бъде продължен. Според същата информация следващата година съотборник на Фетел ще бъде млад надежден състезател.

От екипа на Ред Бул все още на изказали своето становище по повод тези спекулации, като консултантът в отбора д-р Хелмут Марко е отказал да даде изказване по въпроса пред германската агенция SID. Малко вероятно е също така Ред Бул да обяви решението си за пилотската двойка за догодина толкова рано през сезона.

Трудните отношения между Фетел и Уебър са се усложнили допълнително след края на Гран при на Малайзия. Германецът наруши заповедите от бокса и изпревари своя съотборник, постигайки своята първа победа за сезона. Първоначално изглеждаше, че Уебър не е приел извинението, което Фетел изрази след финала на състезанието. Според Марко обаче в последствие се е стигнало до стискане на ръцете между двамата пилоти.

Още през миналата година се заговори за възможното приключване на кариерата на Уебър след изтичането на договора му с Ред Бул. През зимата Марко изрази критика към австралиеца, който обаче бе защитен от тим шефа Кристиян Хорнер. Въпросът дали той отново ще преподпише договора си за още една година предвид предстоящите промени в регламента остава отворен.