Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър без точка след 20 секундно наказание

Уебър без точка след 20 секундно наказание

44
0
Марк Уебър,Ред Бул,Спа

Състезанието в Сингапур определено бе изключително тежко за Марк Уебър. Австралиецът стартира от седма позиция, но в крайна сметка пресече финала едва 10-и. Малко по-късно стана ясно, че и тази точка, спечелена с толкова много усилия, ще му бъде отнета.

Пилотът на Ред Бул получи наказание от 20 секунди заради това, че е изпреварил Камуи Кобаяши от екипа на Заубер извън очертанията на трасето. С това наказание Уебър се озова на 11-а позиция, оставайки зад другия Заубер, пилотиран от Серхио Перес.

“Кола номер 2 напусна трасето и това му донесе предимство при връщането му на състезателната линия”, се казва в решението на стюардите.

“Като цяло темпото ни не бе никак лошо”, сподели Уебър след състезанието. “При второто излизане на кола за сигурност обаче загубихме много. Когато трябва да се бориш и в същото време да внимаваш за гумите, тогава става трудно. Себастиян спечели важни точки, което е добре. На мен ми остава да чакам следващото състезание в Япония. Обичам Сузука и се радвам на предстоящата надпревара.”