Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър доволен от първия си ден на пистата

Уебър доволен от първия си ден на пистата

42
0

Пилотът на Ред Бул, Марк Уебър, каза, че завръщането му към кокпита след неприятния инцидент е било по-леко, отколкото е очаквал.

Австралиецът счупи крака си при инцидент в Тасмания преди три месеца. В сряда обаче австралиецът успя да завърти 83 обиколки на пистата Херес и даде второто най-добро време с шаси за 2009 година.

„Беше наистина по-добре” – отговори Уебър на въпрос дали му е било по-лесно, отколкото е очаквал. „Не, че бях песимист, обаче болидите във Формула 1 могат да бъдат много натоварващи.”

„Знаех какво трябва да очаквам, опитах се да дам най-доброто от себе си и завъртях 80 тура, което е повече от дистанцията в едно състезание. Това е добре като за първи ден.”

Уебър, на когото му махнаха болт в четвъртък, призна, че вече се чувства по-спокоен, след като си е доказал, че е във форма.

„Наистина съм облекчен” – казва австралиецът. „Бяха няколко трудни месеца за мен, но около мен имаше добри специалисти, а и отборът се държа отлично.”

Уебър вече е сигурен, че ще бъде напълно във форма за първата надпревара в края на следващия месец – Гран при на Австралия.