Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Хубаво е да вземеш точки след такава бъркотия, Фетел ядосан на...

Уебър: Хубаво е да вземеш точки след такава бъркотия, Фетел ядосан на Картикеян

40
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Ред Бул ще се постараят да забравят максимално бързо втория кръг от сезон 2012 г. на Формула 1, в който Марк Уебър финишира 4-ти, а Себастиан Фетел е 11-ти след куп проблеми. Надпреварата бе прекъсната в 9-ата обиколка заради проливен дъжд, но след подновяването й трасето постепенно изсъхваше и екипите трябваше да изберат точния момент, когато пилотите им да преминат от интермедии на сухи гуми.

Беше наистина малка лудница след рестарта – заяви Уебър. – Серията ми с интермедии след червения флаг бе трудна, нямах увереност в колата. Със сликовете се чувствах далеч по-добре, но дотогава вече бе малко прекалено късно. Свалям шапка на Фернандо [Алонсо] и [Серхио] Перес за карането, имаше някои невероятни моменти. Хубаво е след толкова объркана надпревара да вземеш някакви точки. Тепърва ще имаме други възможности.

Фетел финишира точно извън зоната на точките, като неговият основен проблем се оказа липсата на радио.

Загубих връзката и това направи всичко далеч по-трудно. Дадохме максимума от себе си днес и стигнахме четвърта позиция. Да изгубя мястото след това по такъв начин е много разочароващо. Някои хора трябва повече да гледат къде карат. Днес най-важното нещо бе да сменяш гумите в правилния момент. Без радио получавах съобщенията си със закъснение и накрая не чувах абсолютно нищо от екипа. След инцидента (удар с Нараин Картикеян – б.р.) имаше проблем с колата, но исках да стигна до карирания флаг. За мен обаче днес няма точки – заключи германецът.

Индийският пилот на Испания Рейсинг се озова на 10-та позиция преди спирането на състезанието, тъй като заедно със съотборника си Педро де ла Роса още на старта бе с гуми за мокра писта. Той имаше удар и с Дженсън Бътън, за който обаче англичанинът пое вината. Инцидентът с Фетел не само доведе до спукана задна лява гума за двукратния световен шампион, но и повреда на спирачките. От тима се опитаха да кажат на Себастиан да спре на трасето, за да не дотроши системата, но той въобще не ги чу.

Радиовръзката на Уебър също изчезваше по време на състезанието, но за моменти, след което се възстановяваше.