Начало Други Уебър иска да привлече повече колеги за Тасмания Чалъндж

Уебър иска да привлече повече колеги за Тасмания Чалъндж

41
0
Марк Уебър

От 2003 г. насам Марк Уебър организира всяка година (с изключение на 2009 г.) в своята родина Тасмания Чалъндж, многодневно екстремно състезание на намиращия се южно от Австралия едноименен остров, включващо няколко дисциплини. Колеги на Уебър взимаха спорадично участие в тази надпревара, средствата от която отиват само и единствено за благотворителни цели.

Така преди няколко години Хейки Ковалайнен взе участие в надпреварата на острова. През тази година пък участие взе звездата от надпреварите V8-Supercar, Рик Кели. В бъдеще Уебър иска да привлече повече свои колеги в австралийската пустош.

„Без съмнение ще е прекрасно, ако участват повече колеги“, заяви Уебър пред Аутоспорт. „Пратих съобщения на няколко пилоти от сериите Льо Ман през Туитър, мисля че за тях няма да е проблем да дойдат.“

Уебър смята обаче, че е по-трудно да привлече колегите си от Формула 1.

„Сезонът става все по-дълъг, а това е голямо предизвикателство за всички нас.“

Това разбра и Уебър, който трябваше да пътува за галата на ФИА до Делхи, а в последствие се върна заедно с отбора в Милтън Кийнс, за да направи шоу за жителите на градчето, където се помещава фабриката на отбора. Така той успя да вземе участие само в първия ден на състезанието.

Освен това екстремното състезание едва ли ще е по вкуса на повечето шефове на отбори, дори пилотите да имат желание да вземат участие в него. Самият Уебър бе тежко контузен в надпреварата, след като неговият маутинбайк бе ударен от кола. Австралиецът лежа известно време със счупен крак и в последствие се възстановява доста дълго време.