Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Искам да остана в Ред Бул

Уебър: Искам да остана в Ред Бул

47
0

Марк Уебър твърди, че е решен да остане в тима на Ред Бул, след като видя, че екипът е постигнал значителен успех в представянето.

Австралиецът се присъедини към базирания в Милтън Кийнс тим в началото на миналия сезон, а договорът му изтича в края на настоящия. Уебър обаче е категоричен, че формата на тима в момента го е убедила да търси подновяване на контракта си, като дори в момента води преговори за бъдещето си.

„В момента разговаряме” – каза Уебър пред репортерите в Истанбул. „Свободен съм от следващата година, но определено искам да остана тук. Дано остана тук.”

„Това, което ми харесва в този екип, е, че съм назначен да карам колата. Затова и ако има някаква друга работа на пистата или пък има PR ден, то бих предпочел да го пропусна – вместо да остана и да говоря с хора, които не искат да ме виждат и аз не искам да виждам. Това е страхотно.”

Миналия сезон Уебър спечели общо 10 точки, като екипът постоянно бе възпрепятстван от различни проблеми с надеждността. Нещата през тази година са значително по-добри, като само след 4 състезания австралиецът вече има 8 точки в актива си. В допълнение той е достигал до третия етап на квалификацията 4 пъти.