Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Не можем да пренебрегваме никого от трите топекипа

Уебър: Не можем да пренебрегваме никого от трите топекипа

45
0
Марк Уебър

Марк Уебър си взе малко почивка след последния старт от Формула 1 за сезон 2010 г. и замина за родината си Австралия. Пилотът на Ред Бул изкара известно време в слънчевия Мелбърн, свърши малко PR-работа и дори успя да вмести в програмата си футболен мач!

– Беше невероятно да съм сред още 90 000 запалянковци, въпреки че срещата не се оказа чак толкова интересна – призна Марк. – Но след слънчевото австралийско време съм в лек шок от промяната в Япония. Прогнозата е да вали, но това не е нещо необичайно за Сузука. Миналата година изкарахме петъчните тренировки на мокро, а и е имало куп състезания на дъжд в миналото. Да се надяваме, че няма да се стигне до наводнения като през 2004 г.

Уебър обича японската писта като повечето си колеги и е готов да продължи там битката за световната корона:

– Сузука е сензационно място за провеждане на кръг от Формула 1 и никога не съм срещал пилот, който да не харесва надпреварите там. Това е едно от класическите състезателни трасета в света. От гледна точка на шампионата, то все още нищо не е приключило. Имам аванс от 11 точки и съм начело в подреждането – най-голямата разлика в моя полза досега през сезона, но не е толкова голяма според настоящата точкова система. Предпочитам обаче да го има този буфер, въпреки че ни предстои дълъг път – призна австралиецът.

Според него нито един от трите топекипа не може да бъде пренебрегван.

– Настроен съм оптимистично за това, че RB6 ще е конкурентоспособен на Сузука, но очаквам Ферари и Макларън също да са бързи. Ферари спечелиха последните две състезания и е ясно, че Фернандо Алонсо се върна в играта след победата му в Сингапур преди близо две седмици. Макларън имат някои нови елементи по колата си за предстоящата надпревара и ако те проработят, не могат да се пренебрегват нито Люис Хамилтън, нито Дженсън Бътън – заяви още Марк.

Уебър вярва, че постоянното представяне ще е ключът за спечелване на тазгодишния шампионат. Затова и целта му за предстоящия уикенд ще е да извлече максимум полза от предоставените му шансове, което означава на практика да спечели най-много възможни точки.