Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Положението е по-добро от това да си наказан с 10 места...

Уебър: Положението е по-добро от това да си наказан с 10 места назад в Монако

41
0
2013,Марк Уебър,Ред Бул,Унгария

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър сподели, че се представя добре на пистата Йонгам и че предвижданите валежи за състезанието могат да му помогнат да навакса няколко позиции, след като заради полученото трето предупреждение след Гран при на Сингапур, австралиецът ще стартира с 10 места назад на предстоящото състезание в Корея.

След като отпадна в последната обиколка от надпреварата в Сингапур, Уебър се качи на колата на Фернандо Алонсо, който го закара до питлейна. Австралиецът обаче бе предупреден за действието си, защото не бе получил разрешение от комисарите да излезе на трасето. Това е третото предупреждение за Марк през сезона (той получи по още едно в Бахрейн и в Канада) и заради това той ще стартира с 10 места назад в Корея.

Очевидно получих наказанието, защото не попитах маршала дали мога да изляза на пистата, но така или иначе нямаше комуникация. Видях и двата Мерцедес-а. Ъгълът на камерата е от едната страна. Ако погледнеш от другата страна, имам добра видимост към мястото, откъдето идват те. Видях всички, които пристигаха. Люис (Хамилтън) ме задмина с високата скорост от 56 км/ч. Кими (Райконен) също спря. Помислих си: „Кими, Дженсън (Бътън) или Фернандо?” Трябваше да реша между двама от тримата, но Кими си тръгна. Фернандо изчака, аз скочих, свършена работа. Точно това бяха момчетата, които мислех, че биха ме качили. Нещата просто много се промениха в живота и в спорта. Това, което мислиш, вероятно не изглежда толкова зле в определения момент, но другите хора не го виждат по този начин, те взимат решенията и това е всичко – коментира Марк.

Въпреки наказанието си обаче Марк е оптимистично настроен за предстоящата надпревара, по време на която според метеоролозите е силно вероятно да вали:

Това е добра писта за мен. Винаги съм бил бърз тук. Не искаш да си 11-ти или 12-ти на решетката, но може да е мокро през уикенда. Би било хубаво, ако сме в добра позиция в началото на състезанието, за да се придвижим по-напред в колоната. Със сигурност е по-добре, отколкото да получиш наказание с 10 места назад в Монако.