Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър посвети полпозишъна на екипа

Уебър посвети полпозишъна на екипа

45
0

След първа позиция и победа в Испания Марк Уебър продължи силното си представяне във Формула 1 този сезон с успех в квалификацията в Монте Карло.

– Усещането да си на пол в Монако е сензационно. Чувствам се все едно съм открил още една скорост по отношение на увереността ми в колата. Пулсът се ускорява неимоверно, когато се съсредоточаваш толкова упорито и караш до такава степен на ръба! След това идва ужасното чакане всички да приключат с обиколките си, защото ти самият нищо повече не можеш да направиш. Наясно съм, че всички работят неуморно, но нашите момчета бяха в пита в 5 сутринта, за да проверят някои неща и тази първа позиция се дължи на тях – коментира щастливият австралиец.

Немският му съотборник Себастиан Фетел в последния момент взе третото място, след като не върви особено уверено през този уикенд.

– Накрая имаше само десет автомобила на пистата, но въпреки това попаднах в трафик, което бе изненада – призна той. – Не беше идеалната ситуация за правилно използване на гумите, тъй като не бях в състояние да се възползвам от тях, когато бяха в пика на представянето си. Съвсем на финала се озовах на чиста писта, но пък обиколката не бе на ниво. Резултатът обаче е добър. А и поздравления за Рено – трите първи коли са с техни двигатели.