Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Във Ф1 никога не е имало толкова слаби пилоти, колкото сега

Уебър: Във Ф1 никога не е имало толкова слаби пилоти, колкото сега

52
0
Уебър

Бившият пилот от Ф1 Марк Уебър смята, че никога във Формула 1 не е имало толкова слаби пилоти, колкото сега. Според австралиеца, който се състезава за Минарди, Ягуар, Уилямс и Ред Бул, във втората половина на решетката има много платени пилоти, които нямат достатъчно талант и умения.

„Имаме нужда от пилоти, които да са от калибъра на тези в челото на решетката, заяви марк пред BBC. – Ако тръгнеш от топ 10 надолу, се вижда, че има много платени състезатели. Това не е добре.” Марк също така смята, че колите във Ф1 трябва да са по-бързи и по-трудни за каране.

„По отношение на физиката нещата са на най-ниското ниво, на което някога са били. Това е като на битка в ръгбито, но с 30% по-меко. Самите пилоти искат по-взискателни коли. Все едно да си военен пилот на F-18, а да летиш за Бритиш Еъруейс. И на пилотите им е комфортно и състезанията минават в поддържане на темпото. Това е разочароващо. Пилотите трябва да бъдат отново гладиатори, а колите по-бързи с много от всички останали. Това в момента не е така.”