Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс: Доста почакахме тази победа

Уилямс: Доста почакахме тази победа

39
0
Франк Уилямс

Франк Уилямс бе много развълнуван след триумфа на неговия пилот Пастор Малдонадо. Англичанинът, който ръководи отбора си от 35-години, сподели че прекалено дълго е чакал тази победа след като отбора не бе печелил от Гран при на Бразилия през 2004 г.

„Разбира се, че съм въодушевен и облекчен“, обясни Уилямс пред RTL. „Последната ни победа бе доста отдавна. Това не ми даваше мира и ме ядосваше. Никога обаче не сме спряли да вярваме в собствените си сили и възможности. Всички, инженери, механици, пилоти, хората във фабриката, всички вярвахме, че можем да постигнем победа.

Бях много радостен от напредъка, който показахме през изминалите седмици. Особено съм благодарен на Патрик (Хед – б.а.). Той доведе прекрасни хора в екипа през последните години, които направиха разликата. Формула 1 е отборен спорт. Пилотите са важни, но колите са още по-важни.

Хубавото е, че спортът през тази година е непредвидим. Ако някой ми бе казал в четвъртък, че ще спечелим в неделя, щях да си помисля, че бълнува. Но ето, че сега можем да празнуваме. Бяхме много силни през този уикенд, но не можем да разчитаме, че следващия отново ще сме в състояние да повторим този резултат.“