Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс отричат Малдонадо да е платил за мястото си

Уилямс отричат Малдонадо да е платил за мястото си

33
0
Пастор Малдонадо

Шефът на Уилямс – Адам Пар, опроверга слуховете, че Пастор Малдонадо е просто поредният пилот във Ф1, чиито спонсори са платили за мястото му.

Слуховете бяха породени най-вече от факта, че представянето на Нико Хюлкенберг, на чието място дойде Малдонадо, бе доста силно през дебютната му година, а същевременно, когато двамата се състезаваха в GP2 сериите, именно немецът бе доминиращият пилот.

Освен това не е тайна и че Малдонадо има зад гърба си изключително силна подкрепа както от спонсори, така и от родната си Венецуела като цяло.

„Никога не сме давали кола на пилот, за който сме смятали, че не е готов за Ф1, че не заслужава да е във Ф1 или пък че е неспособен на добри резултати.

Та това момче тъкмо спечели титлата в GP2 с новосформиран тим и спечели повече състезания от всеки друг. И самият факт, че трябва да говорим за това, е абсурден.

Малдонадо е голям талант и това не е само мое мнение. Затова не гледаме на сътрудничеството ни като едногодишно, а като на дългосрочен проект. Ако имаш млад и талантлив пилот, това е обещаващо за бъдещето ти, а ако той има и спонсори, още по-добре.

Парите не са толкова важни. Спонсорът на Фернандо Алонсо (Сантандер) е най-големият във Ф1″, заяви Пар за сайта motor21.com.

Toй също така не изключи и възможността един ден Хюлкенберг отново да кара за Уилямс.