Начало Рали Уилсън: Никога не сме били по-добре подготвени от сега

Уилсън: Никога не сме били по-добре подготвени от сега

74
0

Форд никога досега не са били по-добре подготвени за началото на сезон във WRC, отколкото за предстоящия, сподели шефът на тима Малкълм Уилсън.

Екипът на Форд започна работата по автомобила си за следващата година – Фиеста RS WRC, много преди конкурентите си от Ситроен. Именно това, както и стабилната им подготовка, дават надежда на Форд, че ще се представят на ниво през 2011-а.

Нещо повече, съпоставяйки нивото на настоящите приготовления с минали години, шефът на Форд Малкълм Уилсън сподели:

– Никога досега не сме били по-добре подготвени. Помните ли, когато докарахме новия Фокус в Австралия през 2005 г.? С него бе проведен един тест и това бе всичко. Колата записа най-бързи времена при дебюта си и после няколко месеца по-късно спечели Монте Карло. С Фиеста сме навъртели много повече километри.

Уилсън и целият екип осъзнават, че това увеличава очакванията спрямо тях, но също така това е най-добрият шанс, с които разполагат, да победят Ситроен.

От своя страна тимът на шампиона Себастиен Льоб е леко притеснен, най-вече поради малкото време, с което разполага за работа по колата. Тим мениджърът на Ситроен Свен Смийтс поясни:

– Заради факта, че ФИА закъсня с правилата, не разполагаме с толкова време, с колкото бихме желали. Състезателният C4 например го тествахме около сезон преди същинския му дебют. С DS3 не ще имаме на разположение толкова време.