Начало Избрани Уилямс е в добро финансово състояние въпреки напускането на Латифи

Уилямс е в добро финансово състояние въпреки напускането на Латифи

676
0
Уилямс FW45
Уилямс FW45; снимка: Уилямс

Уилямс е в добро финансово състояние въпреки напускането на Николас Латифи. Отборът от Гроув твърди, че се намира в стабилна търговска позиция макар да загуби някои от своите спонсори.

Уилямс се раздели с Латифи в края на миналата година. Канадецът прекара три сезона в британския отбор и докара със себе си няколко спонсора, които се виждаха по автомобилите на екипа. Сред тях бяха световната марка за кафе Лаваца, както и компанията за търговия с храни и напитки Sofina Foods.

Преди седмица Уилямс представи оцветяването на новия си автомобил FW45. Съвсем логично, на него не се виждаха имената на Sofina или Лаваца. На тяхно място екипът от Гроув обяви пристигането на нови партньори, сред които е и Gulf Oil.

Търговски директор на Уилямс Джеймс Бауър заяви, че отборът се намира „многогодишен търговски план за възстановяване.“ Той отрече въздействието на загубата на спонсорите на Латифи да е толкова голямо, колкото предварително се е очаквало

„Има усещане за загубени приходи от последните промени. Да,  има такова усещане, но всъщност реалността е малко по-различна“, казва Бауър.

„С началото на сезона стартираме работата си с редица нови партньори. Затова мисля, че сме в по-стабилна позиция, отколкото отборът е бил в продължение на няколко години. Ние сме амбициозни и агресивни сме и по отношение на това как сме на пазара и как инвестираме в изграждането на марката Уилямс. Разбира се, наличието на Gulf като част от портфолиото от търговски партньори за това пътуване е наистина вълнуващо“, добави търговският директор на Уилямс.

Освен с Gulf, Уилямс представи и редица други нови партньорства. Това включва споразумения с независимата компания за финансови услуги Stephens, американската марка бира Michelob Ultra и търговската компания PureStream.

Отборът от Гроув ще допълнително внимание в САЩ през тази година и заради наличието на Логан Сарджънт. 22-годишният състезател получи така желаното повишение след като прекара последната година и половина във Формула 2.

В същото време Бауер заяви, че Уилямс иска да разшири присъствието си на американския пазар и дори има офис в Ню Йорк.

„Всъщност имаме офис в Ню Йорк. Имаме голям екип за ангажиране на феновете, базиран в този офис. Той се ръководи от бившия главен вицепрезидент по ангажиране на феновете от NFL и разполага с редица американски специалисти по спортен маркетинг в този екип.“

„Инвестираме в активирането на феновете около състезанията в САЩ, както и в активите, които имахме на пазара. Когато тези неща се съберат заедно, заедно с Логан и Джейми Чадуик в академията, кoято се състезава в Indy NXT, се изгражда един вид център на , който ни помага в търговско отношение“, завърши Джеймс Бауър.

Днес Уилямс публикува снимки на истинския си автомобил за 2023 г. Отборът от Гроув също така направи шейкдаун на пистата Силвърстоун.