Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс FW43B ще бъде представен в началото на март

Уилямс FW43B ще бъде представен в началото на март

1167
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Уилямс FW43B ще бъде представен в началото на март. Отборът от Гроув ще покаже колата на 5 март. Това е седмица преди началото на предсезонните тестове във Формула 1. Уилямс е петият тим, обявил датата на презентацията на новата си кола.

FW43B ще е първият болид, създаден при новите собственици на тима от Дорилтън Кепитъл.

Тимът на Уилямс бе продаден през миналата година на американския инвестиционен холдинг. Семейство Уилямс се оттегли изцяло от ръководството на екипа. От Дорилтън заявиха намерение да върнат отбора към предишната му слава и започнаха да правят ключови назначения. Йост Капито бе взет за главен изпълнителен директор. Скоро бе обявено привличането на световния шампион за 2009 г. Дженсън Бътън като съветник.

„С удоволствие наблюдавах как Формула 1 се променяше през последните няколко години и сметнах, че сега е перфектният момент да се върна в Уилямс. Този тим ми даде шанс, отгледа ме през онази първа година и тя бе наистина специална за мен. Вълнувам се, че ще работя с отбора за завръщането му в челото. Смятам, че в екипа има ново усещане за оптимизъм и предстоят множество положителни промени в бъдеще. Този отбор е спечелил многобройни титли. Ясно е, че нещата се променят, но сърцето на тима си е тук“, сподели Бътън.

Джордж Ръсел и Николас Латифи ще карат за екипа през сезон 2021.